دنیای کارآفرینی (۶) – تکنیک چرا اگه

سلام بر بچه های فعال سلام تجریش☺️

اگه یادتون باشه (که احتمالاً نیست)، جلسه گذشته بحث خلاقیت رو شروع کردیم و قرار شد از این هفته در مورد بعضی از تکنیک های به ظاهر ساده اما کاربردی خلاقیت با هم گپ بزنیم.

⚡️به دنیای کارآفرینی خوش آمدی!⚡️

تکنیک شماره ۱: تکنیک چرا اگه …؟

این تکنیک در واقع مثل چراهای پشت سر هم دوران کودکیه؛ با این تفاوت که کودکان برای افزایش فهمشون از دنیای اطرافشون سوال می پرسن، ولی ما بزرگترا باید با سوال پرسیدن، اون چیزایی که می دونیم رو زیر سوال ببریم تا به ایده های جدیدی برسیم.

همون طور که احتمالاً تا الان هم متوجه شده باشین این تکنیک اون قدر ساده است که خیلی از ماها متوجه اهمیت و نقش اون در حل مشکلاتمون نیستیم. اگه نسبت به این تکنیک تسلط کامل داشته باشیم، می تونیم از اون هم برای شناسایی و تعریف کامل مسئله ها استفاده کنیم، هم موقع پرسش و پاسخ، ایده های جدید و با ارزشی در مورد موضوع به دست بیاریم.

با اجرای همین تکنیک ساده، به راحتی می تونیم به ریشه ی مشکلات پی ببریم. توی فرآیند اجرای این تکنیک، انقدر این چراها و سوال و جوابا ادامه پیدا می کنه که به یه بینش در مورد موضوع برسیم و جواب مفیدی برای برای حل مسئله پیدا کنیم.

❗️ البته نباید انتظار داشته باشیم که با استفاده از این تکنیک، هر مسئله و هر مشکلی رو میشه حل کرده ولی قطعاً استفاده ازش بهمون کمک می کنه تا موقعیتو بهتر درک کنیم. *

حالا چند تا مثال می زنیم ولی قبلش یادتون باشه خلاقیت پایه اش خلاف عرف فکر کردنه … بی خیال حرف مردم شدنه … متفاوت با بقیه فکر کردنه … یه جور دیگه به مسائل نگاه کردنه …

چند تا مثال از تکنیک چرا اگه:

۱- چرا خیابونا متحرک نیستن و ماشینا ثابت؟

۲- چرا یه هفته تو ایران ده روز نیست؟

۳- چرا زمین گرده ولی زیر پای ما صافه؟

۴- چرا نمی شه به جای اینکه کل یه کتاب رو خرید، چند تا فصلی که به دردمون می خوره رو بخریم؟

۵- چرا برای درس خوندن حتماً باید بیام مدرسه؟

۶- چرا هر روز باید موبایلمو چک کنم؟

۷- چرا برای روشنایی از لامپ استفاده می کنیم؟

۸- چرا نمی شه به جای تزریق یا خوردن دارو، اونو بو کرد یا شنید؟

۹- چرا رو کاغذ می نویسیم؟

۱۰- چرا برای هشدار به ماشین جلویی بوق می زنیم؟

بعضی از این چراها رو اگه دنبال کنیم می رسیم به ایده های جدید برای کار و کسب. من فقط یه مثال می زنم. مثلاً برای مورد چهار، چرا پی دی اف های الکترونیکی که به فروش می رسه نباید فصلی باشه؟ چرا کتابای تستی رو که می خریم نه باید بابت هر تست پول بدیم نه بابت کل کتاب؟ و …

*این مطالب با تصرف و تلخیص از کتاب سلام دوست من! به دنیای کارآفرینی خوش آمدی، نوشته آقای دکتر طالبی و خانم اسدی گرفته شده. البته خود این کتاب هم برخی از مطالبش را در این حوزه از کتاب خلاقیت دکتر جلیل صمدآقایی برداشته.

قسمت های دیگر مطالب دنیای کارآفرینی

این نوشته را چگونه ارزیابی می کنید؟
  • عالی 
  • جالب 
  • مفید 
  • خسته کننده 
  • به درد نخور 
فروشگاه محصولات ارگانیک اصیل آنلاین

این هم ببینید:

مثال های دانش آموزان از تکنیک اسکمپر - تطبیق دادن (Adapt)

مثال های دانش آموزان از تکنیک اسکمپر – تطبیق دادن یا Adapt

در این پست به سراغ مثال های دانش آموزان در رابطه با تکنیک تطبیق دادن یا سازگاری میریم که سومین بخش از تکنیک اسکمپر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *