۱- اگرچه یافتن شکاف نظری تحقیقمان در پروپوزال باعث میشود که داوران و اساتید راهنما و مشاور با خیال پر کردن آن پروپوزال ما را تایید کنند، منتها با توجه به شرایط خاص ایران در عدم همکاری سازمانها با ما، مشکل اصلی که همان گردآوری اطلاعات در حجم و زمان مناسب است بروز پیدا میکند و درگیری ما بیشتر به سمت هماهنگیها برای ملاقات حضوری میرود تا اصل محتوای پایاننامه؛ به عبارت دیگر انقدر درگیر کارهای اجرایی مربوط به هماهنگی مصاحبهها میشویم که ذهنمان کمتر رمقی برای تحلیل دارد.
لذا پیشنهاد میشود حتماً از آن طرف نیز به این طرف بیاییم تا در وسط کار دچار مشکل نشویم. حتی شده میتوانیم ببینیم چه کیسهایی داریم که میدانیم با ما همکاری میکنند، سپس دنبال گپ نظری برای آنها بگردیم.
۲- عدم نمونهگیری صحیح در تحقیقات کیفی نهتنها میتواند باعث کاهش یا حتی عدم اعتبار نتیجه آن شود، بلکه گاهی اوقات چندین ماه ما را به عقب انداخته و باعث اتلاف زمان و هزینه به صورتی جدی خواهد شد.
لذا توصیه اکید میشود اگر در تیممان استاد راهنما و مشاوری نیست که بر روش تحقیق بهصورت عملی موثر باشد، قبلش حتماً با فرد خبیر در این زمینه مشورت کنیم.
.:. مجموعه چالشها و راهکارهای انجام تحقیقات کیفی در ایران .:.
.:. در باب انتخاب نمونه .:.
.:. در باب اجرای مصاحبهها .:.
.:. در باب پیادهسازی مصاحبهها .:.
.:. در باب کدگذاری .:.
.:. در باب جمعآوری اسناد دیگر .:.