دنیای کارآفرینی (۱۹) – ایده یابی (۱)

سلام و درود بر شما 😊

هفته گذشته ما در مورد یکی از مهم ترین مباحث کارآفرینی که به اون قلب کارآفرینی ❤ هم گفته می شه یعنی تشخیص و شناسایی فرصت صحبت کردیم. مسابقه اسفند ماه مون هم درباره همین فرصت بود. اگه تا حالا وقت نکردید، یه سر بهش بزنید چون مهلت شرکت در مسابقه تا آخر جمعه این هفته است.

همون طور که هفته پیش هم گفتیم، امروز می خوایم راجع به ایده یابی با هم صحبت کنیم:

⚡به دنیای کارآفرینی خوش آمدی!⚡

💎 ایده یابی و جرأت بیان ایده 💎

🔺امیرحسین هر روز برای برگشتن به خونه از مترو استفاده می کرد. تأمین برق مترو، ایستگاه و ساختموناش همیشه براش جای سؤال بود: اینکه هزینه اش چقدر می شه و آیا می شه جایگزین بهتری برای این منبع عظیم پیدا کرد؟

تازگیا تو اینترنت خونده بود که در بعضی از کشورا از انرژی راه رفتن افراد روی پله ها برق تولید می شه. تو یه مجله دیگه ام راجع به انرژی های خورشیدی خونده بود. همیشه تو مترو فکرش مشغول این قضیه بود.

یه روز ایده ای به ذهنش رسید✨: پله های مترو شبیه پیانو بشن و با راه رفتن روی اونا صدایی شبیه پیانو در بیاد، چون مردم از راه رفتن روی پله های پیانو بیشتر از پله برقی خوششون میاد. دستگاهی هم زیر پله ها تعبیه بشه تا انرژی مکانیکی و صوتی رو بگیره و به برق تبدیل کنه. نمی دونست این کار شدنیه یا نه، اما قصد داشت سر کلاس این موضوع رو مطرح کنه و از معلم فیزیکش سوال کنه.🔻

🔹 شما می تونید به تعداد موهای سرتون برای مسائل مختلف ایده بیابید یا بسازید. همه چی بستگی به نگاه تون داره. اگر خودتون رو مجبور کنید که به جای راه حل های فعلی، راه حل های جایگزین رو بیابید و خودتون رو محدود به باید و نبایدها نکنید، ایده های زیادی به ذهن تون می رسه.

۱- در گام اول موضوع ها و فعالیت های مورد علاقه ی خودتون رو روی کاغذ بنویسید. دوست دارید به چه فعالیت هایی مشغول باشید. از بحث و جدلای مدرسه، انتخاب رشته، کنکور و … فاصله بگیرید و اولویت خودتون رو روی علاقه تون بذارید.

یه دفتر ایده 📒 برای خودتون داشته باشید و همیشه همراه تون باشه. هر جایی می روید (مدرسه، مهمونی، خونه، رستوران، زمین فوتبال، پارک و …) مسائل و راه حلایی رو که به ذهن تون می رسه یادداشت کنید.

۲- در گام دوم کمیت ایده ها مهم است نه کیفیتشون. لازم نیست خیلی زود قضاوت کنید و ایده هایی رو که به ذهنتون می رسه، نشدنی یا ابلهانه تصور کنید! چرا که بسیاری از کارای مهم دنیا از ایده های بسیار ساده و شاید خنده دار شروع شده!

۳- در گام سوم از تکنیکای خلاقیت که قبلاً توضیح دادیم استفاده کنید و به ایده هاتون پر و بال بدید.

از ترکیب مفاهیم مختلف با هم ایده های جدید خلق کنید. مثلاً از ترکیب کامپیوتر 💻 و فضای سبز 🌱، لوازم الکترونیکی سازگار با محیط ساخته شده که کمترین آسیب رو به محیط و انسان می رسونه.

از هنر الهام و اقتباس در ایده های خودتون استفاده کنید. مثلاً بیسکویت های خانگی از شخصیت های کارتونی ساخته شده.

۴- در گام چهارم ایده های خودتون رو بازبینی کرده و اونا رو تکمیل کنید. در زمان های مختلف به ایده هاتون رجوع کنید چرا که در زمان های مختلف افکار مختلف به سراغ آدم میاد! 😉

۵- در گام پنجم ایده های خودتون رو فیلتر کنید و اونایی رو که فکر می کنید با ارزش ترن جدا کنید و اگر می تونید نکاتی بهشون اضافه کنید تا پخته تر بشن.

۶- در گام ششم باید ایده های نهایی خودتون رو مطرح کنید! 👏

🔔 حتماً این سوال براتون پیش میاد که ایده هاتون رو با چه کسی مطرح کنید.

ایده هاتون رو می تونید در جمع دوستان، خانواده و حتی در مدرسه برای معلم تون بگید. بازخورد اطرافیان رو ببینید. شاید در بهبود ایده کمک کنه. از مخالفتا اصلاً نترسین و خجالت نکشین. شاید بعضیا، ایده هاتون رو خیلی دور از دسترس بدونند.

کارتون های والت دیزنی، کتاب هری پاتر و موتور جستجوی گوگل همه ایده هایی بودن که بارها و بارها در جاهای مختلف رد شدن.

راستی اصلاً نگران دزدیده شدن ایده هاتون نباشید!! یادتون باشه در دنیای امروزی مهم “اجرای ایده” است نه صرفاً “بیان ایده” ولی تا ایده هم نداشته باشید، اجرایی هم وجود نداره! 😉 پس قدم اول داشتن ایده است.

یادتون باشه شما در مسیر پر پیچ و خم و هیجان انگیزی وارد شدید که دستاوردای زیادی داره بنابراین هرگز از سختی کار نترسین و استوار و مقاوم به راه تون ادامه بدین 💪 تا هفته بعد که ان شاءالله دوباره خدمت می رسیم. ☺

راستی قسمت اعظم متن بالا از همون کتاب همیشگی بود البته با تغییراتی که من خودم توش دادم!

قسمت های دیگر مطالب دنیای کارآفرینی

این نوشته را چگونه ارزیابی می کنید؟
  • عالی 
  • جالب 
  • مفید 
  • خسته کننده 
  • به درد نخور 
فروشگاه محصولات ارگانیک اصیل آنلاین

این هم ببینید:

چک لیست ارزیابی ایده

چک لیست ارزیابی ایده

لیست ارزیابی ایده به ما کمک می کند تا درباره ایده خود تمام جوانب را سنجیده و تمام زوایای مختلف پیدا و پنهان ایده خود را ارزیابی کنیم.

یک نظر

  1. مطالب خوبی به اشتراک گذاشتید
    موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *