سلام بر دوستان همیشه همراه😊
روزتون به خیر و شادی باشه ان شاءالله به خصوص امشب که چهارشنبه سوزیه 🔥 (!) و خیر گذشتنش خیلی مهمه! 😉
به هر حال واقعیت اینه که در ایران 🇮🇷 بعضی از کسب و کارها حتی از همین چهارشنبه سوری هم که برای خیلی ها مایه دردسره و البته برای دانش آموزان مایه خوشحالی حداقل به دلیل اینکه زودتر تعطیل می شن (و صد البته موارد دیگر!)، کلی کاسب 💲 می شن!
البته بعضی از کسب و کارها هم ضرر می کنند از همین چهارشنبه سوری. چون بعضی هاشون مجبورند مغازه هاشون رو برای احتیاط زودتر ببندند 🕟 و بعضی های دیگه هم که می تونند مغازه هاشون رو باز بذارند، مشتری چندانی ندارند.
خلاصه هر رویدادی می تونه برای یه سری از کسب و کارها سودآور باشه و برای یه سری از کسب و کارها منشأ ضرر و زیان. البته طبیعتاً منظور ما اینجا از سود و زیان، صرفاً مادی است وگرنه چقدر شما ارادت دارید به کسب و کاری که با ضرر زدن به مردم، سود می کنه! 😧 حالا یه وقت این ضرر سریع خودش رو نشون می ده مثل همین چهارشنبه سوری یه وقتی هم پس از مدتی مثل دخانیات.
البته باید اینم بهش دقت کنیم که لزوماً هر کسب و کاری که در چهارشنبه سوری سودآوره، مایه ضرر به مردم نیست! مثلاً آجیل فروشی ها. البته بازم خیلی بستگی به ما داره که ضرر رو چی تعریف کنیم. خب مصرف زیاد آجیل خودش می تونه به بدن آسیب برسونه 😜
با توجه به تغییر روندی که در مراسم چهارشنبه سوری رخ داده، یه سری از کسب و کارها در گذشته رونق بیشتری داشتند و یه سری ها الان. پس صِرف خود رویداد هم باعث سود یا زیان به کسب و کار خاصی نمی شه. بستگی به این داره که این رویداد در چه زمان و بستر فرهنگی و اجتماعی رخ بده. 😎
دو جلسه پیش ما در مورد یکی از مهم ترین مباحث کارآفرینی که به اون قلب کارآفرینی ❤ هم گفته می شه یعنی تشخیص و شناسایی فرصت صحبت کردیم. به هر حال خوب یا بد، درست یا غلط چهارشنبه سوری به عنوان یه پدیده می تونه برای یه سری از کسب و کارها فرصت باشه و برای یه سری دیگه تهدید.
ممکنه این سوال برای شما پیش بیاد که خب پس “من” چی؟ حالا حتماً باید از چهارشنبه سوری پول دربیارم یا حواسم باشه که توی این شب ضرر نکنم؟! برای ایده یابی باید چه کار کنم؟
⚡به دنیای کارآفرینی خوش آمدی!⚡
💎 ایده یابی💎
برای ایده یابی باید چه کار کنم؟
۱. اول باید ببینید علاقه تون تو چه حوزه ایه: دنیای مجازی، موبایل، صنایع دستی، پوشاک، صنایع غذایی، حمل و نقل، خدمات، بهداشت و سلامت و …
۲. بعد ببینید تو چه حوزه هایی توانمندی و استعداد دارید: برنامه نویسی، طراحی دستی و گرافیکی، کار فنی، آشپزی و …
۳. بعد برید ببینید توی وجه مشترک ۱ و ۲ دیگران چه کار کردند.
۴. کارای اونا رو تجزیه و تحلیل کنید ببینید چه اشکالایی داره یا به چه نیازهایی از مردم پاسخ ندادن.
۵. می تونید فعالیت های دیگران رو با یه روش دیگه ای انجام بدین.
۶. می تونید از روی ایده دیگران، ایده خودتون رو طوری طراحی کنید که اون ایرادا رو نداشته باشه.
۷. می تونید ببینید مشتریا از کدوم قسمت اون کسب و کارا شاکیند و شما توی کسب و کار جدیدتون اونو بهبود بدین.😉
۸. در نهایت یادتون نره که تا می تونید باید اطلاعات خودتون رو در اون حوزه ای که مدنظرتونه، افزایش بدین.
ان شاءالله در مورد شماره ۸ جلسه بعد بیشتر صحبت می کنیم.
بدرود!