خیلی برام جالبه که بعضی ها دایم درس می خونند که شغل خوبی گیرشون بیاد … یاد اون زمان ها می افتم که مادرا به بچه هاشون می گفتند:“بچه جون … خوب درستو بخون تا یه جای خوب استخدامت کنن”
مثل اینکه در بعضی از خانواده ها هنوز هم اینطوری تصور می شه …
چند وقت پیش در سایتم درخواست همکاری داده بودم که یه جوونی قبول کرد و قرار شد کارو یاد بگیره …. روز بعدی که کارو یاد گرفت و قرار شد شروع کنه، بهم پیام داد که مامان بابام گفتند فعلاً باید خوب درس بخونم و کار نکنم! خیلی وقتا نمی تونم متوجه بشم که آدما واقعاً برای چی درس می خونند … خب یک سری افراد درس می خونند به هر دلیلی به جز کار کردن … خیلی هم ایرادی نداره به نظرم …
اما والدین بچه هایی که فرزندتون دانشجوی لیسانسه و فقط می خواد درس بخونه و سال آخر لیسانس هم عزمش رو جزم می کنه برای فوق لیسانس و دو سه سالی هم فوق می خونه و بدون هیچ مهارتی و با توقع بالا می خواد بره سر کار و کار بهش نمی دند یا با همون حقوق لیسانسش بهش کار می دن، اگه بچتون از زندگی نا امید شد، نگین که نگفتم!
در کتاب “مهارت های زندگی تحصیلی” نوشته جعفر قربانی که توسط فرا انگیزش به چاپ رسیده است، آمده:
(از زاویه دید محصل) گاهی اندیشیده ام که:
آیا برای موفقیت شغلی به رتبه های ممتاز درسی نیازی ندارم؟
واقعاً نه!
مگر آنکه بخواهید شغل دانشگاهی داشته باشید.
بیرون از این حوزه پی خواهید برد که موفقیت شغلی و رشد اجتماعی، بیشتر بر اساس نگرش خودتان شکل می گیرد تا بر اساس مطالب مطرح شده در کتاب های درسی یا نمره های امتحانی!
نمره های درسی و آموخته های تحصیلی تنها یکی از ابزارهای مفید برای دستیابی به موفقیت های شغلی است.
بنابراین بهتر است تمام زمان و انرژی دوره ی جوانی خود را به شکل وسواس گونه معطوف کسب نمره های بالاتر و رقابت بر سر چند صدم معدل بیشتر ننمایید و به پرورش مؤلفه های دیگری که در زندگی بزرگسالی و موقعیت های اجتماعی بکارتان می آید توجه نموده و از این طریق نوجوانی و جوانی پرباری را تجربه کنید.
ان شالله که خیره …