سلام خدمت دوستان عزیز ☺️
همون طور که قول داده بودیم، می خوایم یک کم راجع به ویژگی های کارآفرینان با هم صحبت کنیم.
⚡️به دنیای کارآفرینی خوش آمدی!⚡️
✔️ محمدآرین کوله پشتی مدرسه اش رو با دست روی زمین می کشید و به ویترین های مغازه ها نگاه می کرد، از کنار بعضی بی توجه می گذشت و بعضی ها را با دقت بیشتری نگاه می کرد. چشمش به یک تی شرت فروشی افتاد که طرح های عجیب و غریبی روی آن ها نقش بسته بود.
🔹 چند دقیقه پشت ویترین ایستاد و بعد داخل مغازه رفت و با دقت بیشتری به تی شرت ها و طرح های عجیب شون نگاه کرد. بعضی هاش شبیه نقاشی های کودکانه بود و بعضی ها مانند طرح طبیعت، طرح های سنتی و … .
🔸 فروشنده که مرد جوان ۳۰ ساله ای بود و نگاه های متعجب محمد آرین رو زیر نظر داشت، جلو آمد و سلامی کرد:”می تونم کمکتون کنم؟” محمد آربن متوجه حضور فروشنده شد و گفت:”سلام، ممنون. داشتم تی شرتاتون رو نگاه می کردم. طرح هاش خیلی جالبه، تا حالا چنین طرح هایی رو ندیدم.” فروشنده گفت:”بله، طرح های ما #خاصه و دانشجویان رشته طراحی و دوخت این ها رو برای ما انجام می دن، برای همین نمونه اش رو جای دیگه ندیدین.” محمد آرین با دقت به حرف های آقای فروشنده گوش می داد.
▪️ از ویژگی های اولیه ی کارآفرین کنجکاوی، ارزیابی دقیق محیط اطراف و نگاه جستجوگره. کسی که به راحتی از تغییرات محیط اطرافش نمی گذره و همه جا رو با دقت زیر نظر می گیره. در مقابل هر پدیده تازه ای که می بینه هزاران سوال در ذهنش به وجود میاد. اگر در مدرسه یا خانه وسیله یا ابزار جدیدی ببینه براش مهمه که کار کردن با اونو یاد بگیره و بدونه کِی از اون استفاده کنه.
🔅 ریشه این رفتارها بر می گرده به کودکی و به خصوص سنین ۲ تا ۶. در این سنه که شناخت اطراف شکل می گیره و کودک مدام با سوال های مختلف سعی می کنه بیشتر محیط خودش رو بشناسه. اگه والدین، سوالات کودک رو با صبر و حوصله جواب بدن، میل کنجکاوی اش رو پرورش می دن و باعث می شن که کودک در سن بالاتر در برخورد با پدیده ها روحیه ی پرسشگری خودشو حفظ کنه در غیر این صورت این میل رو سرکوب می کنن و همین باعث میشه در بزرگسالی به خاطر خجالت و ترس سوال نپرسه .🔅
✨ حس کنجکاوی در شناخت واقعیت های محیطی، نیازها و مشکلات و خلاءها تاثیر بسیاری داره و کارآفرین قبل از هر چیز باید نیازهای محیطش رو بشناسه و بعدش راه حل های خلاقانه ی خودش رو ارائه کنه. ✨
‼️ پس والدین عزیز لطفاً به بچه هاتون نگین:
❕ “وای که تو چقدر سوال می کنی؟!”
❕ “سرم درد گرفت از بس که به سوالای تو جواب دادم!”
❕ “یه دقیقه ساکت باش، بذار به کارام برسم!”
💎 انسان کارآفرین بار آوردن هزینه داره. نمیشه بخوایم بچه مون کارآفرین بشه و خودمون هم از وقت و حوصله و صبر و … مون مایه نذاریم.💎
* این مطالب با تصرف و تلخیص از کتاب سلام دوست من! به دنیای کارآفرینی خوش آمدی، نوشته آقای دکتر طالبی و خانم اسدی گرفته شده است.
قسمت های دیگر مطالب دنیای کارآفرینی
دنیای کارآفرینی (۱) – کارآفرین کیست؟ (۱)
دنیای کارآفرینی (۲) – کارآفرین کیست؟ (۲)
دنیای کارآفرینی (۳) – آیا من هم می تونم کارآفرین بشم؟
دنیای کارآفرینی (۵) – ویژگی های کارآفرینان – ذهن خلاق
دنیای کارآفرینی (۶) – تکنیک چرا اگه
دنیای کارآفرینی (۷) – اسکمپر – حرف S
دنیای کارآفرینی (۸) – اسکمپر – حرف C
دنیای کارآفرینی (۹) – اسکمپر – حرف A
دنیای کارآفرینی (۱۰) – اسکمپر – حرف P
دنیای کارآفرینی (۱۱) – اسکمپر – حرف E
دنیای کارآفرینی (۱۲) – اسکمپر – حرف R
دنیای کارآفرینی (۱۳) – اسکمپر – حرف M