پرسش و پاسخ کار و کسبی | حراجی با مرغوبیت کالا

سؤال کار و کسبی

صاحب مغازه ای اجناس خود را حراج می کند و می گوید حاضر است همه ی اجناس را به یک پنجم قیمت بفروشد. آیا برخی از اجناسی که به نمایش گذاشته، مرغوب است؟ به عبارت دیگر آیا حراجی با مرغوبیت کالا ممکن است؟

منبع: کتاب کارگاه کارآفرینی و تولید، ص ۴۴.

توجه

متن زیر پاسخ تیم های دانشجویان به سؤال حراجی با مرغوبیت کالا می باشد. با توجه به این که این مطالب بر اساس قوه ی تجزیه و تحلیل آن ها نوشته شده است، لذا به طور کلی تأیید یا رد نمی شود.

پاسخ ۱ به سوال کار و کسبی فوق

ابتدا باید دلیل به حراج گذاشتن اجناس معلوم شود، اگر به دلیل تغییر شغل یا ورشکستگی باشد احتمال وجود اجناس مرغوب در بین اجناس به حراج گذاشته شده وجود دارد اما اگر بی دلیل اجناس خود را حراج کرده باشد یا از مغازه های حراج دائم باشد، در اکثر مواقع اجناس از کیفیت خوبی برخوردار نیستند.

پاسخ ۲ به سوال کار و کسبی فوق

من تا وقتی اجناس را از نزدیک نبینم نمی تونم بگم مرغوبه یا نه ولی با توجه به تجربه، همچین چیزی می تونه یه بازار گرمی باشه، یه تبلیغ ولی وقتی از نزدیک ببینیم شاید همچین واقعیتی وجود نداشته باشه …

پاسخ ۳ به سوال کار و کسبی فوق

سه دلیل به نظر ما ممکنه:

  1. اجناس مسلماً بی کیفیت و یا دچار نقص هستند، در غیر این صورت همچین تخفیفی امکان نداشت.
  2. اجناس احتمالاً نسبت به پَک اصلی ناقصن، مثلا تک رنگ یا تک سایز هستند.
  3. حتماً برای جذب مشتری این کار رو کرده و حتماً هم برای مدت کمی این حراجی باقی می مونه، پس از فرصت باید استفاده کرد و خرید کرد.

در کل چنین حراجی هایی مثل شمشیر دو لبه می مونن! ممکنه جمعیت زیادی رو به سمت خودش بکشونه، می تونه هم دور کنه!

البته نظر گروهی اینه که اگه یه فروشگاه شناخته شده این کارو کنه، اصولاً نظر سوم یا نهایتاً دومی تو ذهن مردم میاد، اما اگه فروشگاهی چندان شناخته شده نباشه، به احتمال زیاد نظر اول تو ذهن تداعی می شه که این موضوع بر می گرده به برندینگ اولیه.

هر چند توی کشور ما تا جایی که دیده شده، مردم بیشتر به سمت حراجی ها کشیده می شن، یعنی حداقل می رن ببینن چه خبره!

پاسخ ۴ به سوال کار و کسبی فوق

  1. اگر بخواهد مغازه خود را جمع کند، زیر قیمت می دهد تا هر چه سریع تر تمام شود.
  2. بعضی دیگر هستند که زیر نظر فرد خاصی هستند و می خواهند اول کار، مشتری زیادی جمع کنند و به همین دلیل زیر قیمت می دهند.

پاسخ ۵ به سوال کار و کسبی فوق

علت پایین بودن قیمت ها تا این حد می تواند قیمت خرید پایین آن کالا باشد.

همانطور که برخی فروشنده ها کالای خود را به هر طریقی بدون هزینه ی گمرک و حمل و نقل با هزینه ی اجاره ی مغازه ی پایین می فروشند که این می تواند قیمت پایین کالا را تا حدی توجیه کند.

اما همیشه این طور نیست و اجناس ممکن است فقط ظاهری مرغوب داشته باشند و پس از مدت کوتاهی استفاده کاملاً از بین بروند. برای مثال لباس هایی که قیمت پایین تری دارند و دوخت مناسبی ندارند، این در ظاهر به راحتی قابل تشخیص نیست و مثل یک لباس با کیفیت جلوه می کند، در حالی که هنگام پوشیدن متوجه نامتقارن بودن لباس یا باز شدن دوخت ها می شویم.

اگر جنس مرغوب و سالم باشد، فروشنده نمی تواند آن را به قیمت پایین تر از قیمت خرید بفروشد، چون در این صورت ضرر می کند و نیازمند سود خواهد بود و اگر قیمت خرید کالا آن قدر پایین است که می تواند به آن قیمت فروخته شود و باز هم سود رسانی داشته باشد قطعا اشکالی دارد. حتی اگر خود مغازه تولیدی هم باشد با توجه به هزینه ی مواد اولیه نیاز به درصدی سود خواهد داشت.

پاسخ ۶ به سوال کار و کسبی فوق

قطعاً خرید اجناس با قیمت ارزان دلیل منطقی ندارد و باید با توجه به بازار و مقایسه آن با اجناس مشابه اقدام به خرید نماییم.

مثلاً اگر این کاهش قیمت ناشی از بی کیفیتی و غیرقابل مصرف بودن آن محصول باشد، خرید آن محصول اشتباه است، هرچند ارزان باشد.

اما گاهی کاهش قیمت به علت نقص جزئی است که ضرری را به مصرف کننده نمی رساند؛ مانند زدگی کوچک در لباس که با توجه به شرایط و امکان استفاده، خرید آن جنس منطقی است.

پاسخ ۷ به سوال کار و کسبی فوق

بله اجناس مرغوب بوده و بسته به دلایلی چون:

  • صاحب مغازه ممکن است نیاز به نقدینگی داشته باشد و مجبور به حراج شده باشد.
  • ممکن است به دلیل بازه زمانی و شرایط حاکم در آن زمان مجبور به حراج باشد که اجناس فروخته شود و متحمل ضرر نشود.
  • ممکن است سود لازم از اجناس را برده باشد و به دلیل ورود اجناس جدید نیاز به فروش باقیمانده اجناس باشد.
  • ممکن هست که به دلیل جذب مشتری و نوعی تبلیغ این کار را انجام داده باشد.

ولی این احتمال هم وجود دارد که به دلیل نامرغوبی کار فقط به قصد خلاص شدن از اجناس به قیمتی که سرمایه اش برگردد حراج گذاشته باشد.

 

پاسخ ۸ به سوال کار و کسبی فوق

خب اول به ذهن می رسه که اجناس مرغوب نیستند ولی ممکن است به دلیل تغییر شغل و همین طور ورشکست شدن نیز اتفاق بیفتد.

مثلاً در فروشگاه های زنجیره ای نظیر جانبو و سون چون فروشگاه ها خرید بسیار زیادی انجام می دهند و شرکت های فروش محصولات شرط می گذارند که مثلاً اگر بیش از دو میلیون خرید محصول بکنید،  ۱۰ درصد تخفیف شامل شما می شود و این فروشگاه ها چون در خرید محصولاتی که می خواهند بفروشند تخفیف زیادی گرفته اند برای آن ها به صرفه بوده پس آخر هفته ها تخفیف می زنند و با این کار جلب مشتری می کنند.

یا مثلاً پلاسکو های دو تومنی که گاهی وسایلی به ارزش ۱۰ هزار تومن را به قیمت دو هزار تومن می فروشند. خوب بسیاری از اجناس نامرغوبند و از ضایعات درست شده اند ولی به نظر من اکثر مردم به جای اینکه برای پلاستیک های (تشت و سطل و …) هزینه بیشتر کنند، همان دو تومن هزینه می کنند و حتی اگر بشکند ۴ تومن هزینه می کنند و باز هم به صرفه هست؛ هم برای فروشگاه ها هم برای مردم.

پاسخ ۹ به سوال کار و کسبی فوق

ابتدا باید بررسی کرد که چرا صاحب مغازه حاضر است اجناس خود را به یک پنجم قیمت بفروشد؛ اگر دلیلش تغییر شغل است که ربطی به مرغوبیت کالاها ندارد. اما اگر دلیل خاصی برای این کار نداشته باشد ممکن است هر کسی در نظر اول به این فکر بیفتد که چون کالاها مرغوبیت ندارد صاحب مغازه حاضر است اجناس را به یک پنجم قیمت بفروشد.

این نوشته را چگونه ارزیابی می کنید؟
  • عالی 
  • جالب 
  • مفید 
  • خسته کننده 
  • به درد نخور 
فروشگاه محصولات ارگانیک اصیل آنلاین

این هم ببینید:

مثال های دانش آموزان از تکنیک اسکمپر - اصلاح کردن یا Modify

مثال های دانش آموزان از تکنیک اسکمپر – اصلاح کردن یا Modify

در ادامه پست های مثال های دانش آموزان به سراغ کلمه modify و یا اصلاح و تقویت کردن میرویم تا با مثال های بیشتری در این زمینه آشنا شویم ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *