کاربردهای حلقه ازدواج در ایران!

یکی از افرادی که در اینستاگرام دنبالش می کنم، نازنین دانشور (nazanin_dnr@) موسس و مدیرعامل تخفیفان است.

چند روز پیش با پست کردن عکس دست چپش  که حلقه ازدواجش نیز در آن خودنمایی می کرد، خاطره ای را از یکی از دوستانش نقل می کند. در قسمتی از این خاطره آورده است:” … یک روز ازش پرسیدم تو که مجردی چرا حلقه دست می کنی؟ گفت اصلی در تجارت ️ هست. چگونه می توان به مردی به سن من که تا امروز کسی را نتوانسته در زندگی شخصی خودش متقاعد کند که به او اعتماد کند، اعتماد کرد؟ این حلقه فرای عمق اهمیتش، نشانه ای ست از اعتماد … ”

✍️  به این فکر افتادم که همین حلقه ساده چه کارکردهایی می تونه داشته باشه … یه همکار داشتم که اخلاق خاصی داشت. بیشتر دانشجویانش هم دختر بودند. یه روز اومد منو کشید کنار حلقشو از دستش آورد بیرون، و نشونم داد. منم چون می دونستم مجرده، فقط نگاش کردم. اونم لبخند می زد. همکار خانمی داشتم که با وجود اینکه ازدواج نکرده بود، دستش حلقه انداخته بود و برای خودش دلایل موجهی داشت. خانم مطلقه ای می شناختم که هیچ وقت حلقه از دستش جدا نمی شد و …

جالب اینه که خیلی از افراد متاهل به خصوص سنتی ها حلقه دستشون نمی کنند و گویا این پدیده حلقه دست کردن، پدیده ای از جنس مدرینه است. به نظرم دخترا تلاش بیشتری در نمایان کردن حلقه شون برای دیگران می کنند؛ نمی دونم این مخصوص ایرانه یا در کشورهای دیگه هم همین طوره … البته بگذریم که ازدواج در خانواده های سنتی-مدرن ایران خودش داستانی شده، در حالی که این مسئله در خانواده های سنتی و خانواده های مدرن شکل دیگری داره.

☄️ در نهایت اینکه همانطور که می دونید، شرط استخدام در برخی از مشاغل، تاهل است. گویا برخی از انسان ها بر این باورند که آدم های متاهل کمتر دچار خطا آن هم از نوع جنسی اش می شوند. البته بعضی دیگر معتقدند فرد متاهل می تونه راحت تر به برخی از مقاصدش برسه!

خب، اینا چیزایی بود که به ذهن من رسید با جرقه پست خانم دانشور. نظر شما چیه؟ تجربه زندگی در ایران به شما چه چیزایی یاد داده؟

سلام آقای ملاباقر عزیز،

راجع به مطلب اخیر کانال شما نکاتی به ذهنم رسید که طرح میکنم امیدوارم مفید باشه:

۱) از منظر روانشناسی تحلیلی که توسط یونگ توسعه داده شد، هر انسان برای پذیرفته شدن در اجتماع و پذیرش اجتماعی نیاز به نقاب (Persona) دارد. داشتن نقاب فی النفسه چیز بدی نیست و برای فعالیت در اجتماع ضروری هم هست. مثلا استادی که برای تدریس در دانشگاه نقاب فردی جدی، منظم، دقیق را به چهره میزند هر چند ممکن است در زندگی شخصی آنقدرها هم این ویژگی ها را نداشته باشد. نقاب در دو جا مشکل ساز میشود، اول وقتی که فرد با نقاب همذات پنداری میکند و نمیتواند از آن جدا شود، مانند استاد دانشگاهی که در منزل هم میخواهد برای خانواده اش استادی کند، دوم وقتی نقاب با خود حقیقی فرد فاصله زیادی دارد، در این حالت فرد در درون دچار تعارضات ارزشی و از خودبیگانگی میشود، مثلا فرد آرام و موقری که مجبور است در محل کار پرخاشگر و سلطه طلب باشد.

۲) این مقدمه رو عرض کردم که بگم تاهل برای برخی یک نقاب است که قرار است مفاهیمی مانند متعهد بودن، قابل اعتماد بودن، تأثیرگذار بودن و… را در ذهن دیگر افراد متبادر کند. برای فردی که در خارج از دایره زناشویی نیز چنین ویژگیهایی را دارد این نقاب کارکرد موثری دارد و باورپذیر نیز هست. اما در مورد افرادی که خود فاقد این ویژگیها هستند و صرفا پوسته ای ظاهری روی خود دروغین خویش کشیده اند، این نقاب دوام چندانی نخواهد داشت. فردی که از درون سرشار از احساس تهی بودن، حقارت، ناامنی و نیازهای غریزی برآورده نشده است، حتی با انداختن حلقه نیز نمیتواند به عنوان یک تاجر، استاد و… تصویر مثبت و قابل پذیرشی از خود به دیگران ارائه بدهد.

۳) من قبول دارم جامعه میتواند در مورد یک «زن مطلقه» قضاوتهای بیرحمانه ای داشته باشد، اما تا وقتی که آن بانو عزت نفس خود را تقویت نکرده باشد، قاطعیت و ارتباط بالغانه را نیاموخته باشد، تعریف مرزگذاری را بلد نباشد، مجبور است هراسان از گرگهای گرسنه نقاب تأهل بزند و البته امروزه کم هم نیستند گرگهایی که با دیدن حلقه هم از رو نمیروند و «پیشنهاد بیشرمانه» میدهند.

۴) سخنم را اینگونه جمع بندی میکنم که حلقه ازدواج مانند بسیاری از اشیای دیگر یک کارکرد نمادین در زندگی ما دارد و اگر ما این مفهوم را درست درک نکرده باشیم، استفاده از آن را به سطح یک شی نمایشی تنزل میدهیم. مادامی که این تفکر معصومانه در ذهن ما وجود داشته باشد که ضعفهای درونی را میتوانیم با ابژه های بیرونی مانند حلقه برطرف کنیم (یعنی حلقه قرار است به من امنیت جنسی، اقتدار، اعتماد و تعهد بدهد بدون آن که من برای رشد شخصیتم کاری کرده باشم) وضعیتمان همان چیزی است که در صفحات حوادث روزنامه ها میخوانیم.

ارادتمند

ساجد متولیان

📌 پیرو این پست، یکی از دوستان خوب فعلی ام و از دانشجویان سابقم پیام داده بود که خانم من به خاطر اینکه به دست کردن حلقه، حاشیه امن به وجود میاره و باعث میشه که کسی مزاحمشون نشه و البته علاقه شون به طلا، حلقشو دستش می کنه ولی من چون نمی تونم نگه دارم، دستم نمی کنم!😁

📌 یه بنده خدایی در پاسخ به اون خانمه گفته بود که  امروزه دیگه مردم به این نقطه رسیدند که حلقه و یا انگشتر نشانهٔ تاهل یا مجرد بودن رو نداره و این تفکر نه تنها سودی به حال فرد هم نداره، بلکه درون اون فرد این رو ایجاد میکنه که من اینم و حالت ظاهری افراد به باطن آنها هم سرایت میکنه که این هم می تونه خطرناک باشه! 😕

📍 شاید این سوال برای بعضیا پیش بیاد که چرا بعضی مردا حاضر به گذوشتن حلقه در انگشت دستشون نیستند و به بهانه های مختلف از این کار سرباز می زنند؟ سایت hidoctor یک سری از دلایلشو گفته که من بدون اینکه اونا رو تایید یا تکذیب کنم،‌ اینجا اوردم:

۱ – به دلیل نوع شغل

بسیاری از آقایان در مشاغل سخت و پر خطر فعالیت می‌کنند که نمی‌توانند آن را با همراه داشتن جواهر و زینت آلات به خوبی انجام دهند. مکانیک‌های اتومبیل، کارگران ساختمانی، یا خلبانان نظامی از جمله کسانی هستند که همراه داشتن حلقه ازدواج برایشان تقریبا میسر نمی‌باشد زیرا ممکن است حلقه‌شان در حین کار به ابزار مختلف کارشان گیر کند و اتفاقی ناخوشایند بیفتد.

۲ – به علت سلامتی

ممکن است باور نکنید اما مردان بسیاری به مواد سازنده حلقه حساسیت دارند به طوری که با دست کردن آن احساس آرامش ندارند. یکی دیگر از دلایل اجتناب از دست کردن حلقه، ورم روماتیسمی مفاصل است که در این بیماری،‌ مفاصل انگشتان دچار ورم می‌شوند و استفاده از حلقه انگشتری را بسیار دشوار می‌کند.

۳ – آقایان بسیار فراموش‌کار هستند

این دلیل ممکن است چندان قانع کننده به نظر نرسد، ‌اما برخی از مردها به دلیل فراموشکاری، ترجیح می‌دهند که حلقه ازدواجشان را دست نکنند. بسیاری از آقایان هم اصلا به دلیل فراموشکاری، به یاد نمی‌آورند که باید حلقه خود را دست کنند یا هراس دارند که جایی مجبور شوند آن را از دست خارج کنند، آن وقت آن را گم کنند. صرف نظر از دلایل آن، بسیاری از آنها به دلیل قیمت بالای حلقه‌ها از گم شدن آن هراس دارند.

۴ – آقایان عموما از زیورآلات خوششان نمی‌آید

بازهم شاید این دلیل هم چندان موجه به نظر نرسد‌ اما بعضی از مردها اصلا با زینت آلات مختلف مثل انگشتر و گردن بند و … راحت نیستند. و برخی مشخصا با انگشتر در انگشت‌شان احساس خوب و راحتی ندارند.

۵ – به علت شهرتی که دارند

بسیاری شخصیت‌های معروف مثل بازیگران، سیاستمداران، خواننده‌ها و … ترجیح می‌دهند حلقه ازدواج همراه نداشته باشند زیرا مردم بیشتر از خود آنها در جریان مناسبت‌های زندگی‌شان هستند. بنا بر این ترجیح می‌دهند خود را مجرد نشان دهند تا زمانی که این ماجرا به صورت فراگیر لو برود.

۶ – مخالف عقایدشان است

برخی فرقه‌های مسیحیت مخالف حلقه ازدواج هستند. برای پیروان این فرقه دست کردن حلقه ازدواج نوعی گناه محسوب می‌شود. برای پیروان دین اسلام هم استفاده از حلقه طلا برای مردها مشکل شرعی به وجود می‌آورد.

۷ – مردان بی وفا هستند

خیانت،‌ جنبه‌ای تاسف بار از ازدواج است. گرچه مردان بدون تردید همسران خود را دوست دارند،‌ برخی مردان بدشان نمی‌آید که سر همسر خویش را کلاه بگذارند. برخی مردان حلقه دست نمی‌کنند چون می‌خواهند وقتی با زن دیگری هستند، آن زن با دیدن حلقه ازدواج آنها احساس ناراحتی نداشته باشد و یا با حلقه ای که در دست دارند مجرم به نظر می‌رسند.

💥 البته در انتها این سایت نکته ای را نیز خاطر نشان کرده:

“با وجود این که اکثرا مردان هستند که حلقه ازدواج‌شان را دست نمی‌کنند اما این هرگز دلیل بر این نیست که این مردان،‌ نسبت به همسران خود مردانی بی‌وفا هستند. باید حتما در مورد علت مسئله دقت کنید و دلیل واقعی آن را پیدا کنید.”😬😁😉

این نوشته را چگونه ارزیابی می کنید؟
  • عالی 
  • جالب 
  • مفید 
  • خسته کننده 
  • به درد نخور 
فروشگاه محصولات ارگانیک اصیل آنلاین

این هم ببینید:

cropped تفاوت بین پروژه کارشناسی، پایان‌نامه ارشد و رساله دکتری 310x165 - تفاوت پروژه کارشناسی، پایان‌نامه ارشد و رساله دکتری در رشته مدیریت

تفاوت پروژه کارشناسی، پایان‌نامه ارشد و رساله دکتری در رشته مدیریت

در این یادداشت سعی شده است به تفاوت‌ پروژه کارشناسی، پایان‌نامه ارشد و رساله دکتری رشته مدیریت و هم‌چنین تفاوت رساله PhD و پروژه دوره DBA پرداخته شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *