مشخصات گزارش
نام درس: کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات
شماره جلسه: ۱۲
تاریخ جلسه: ۹۴/۰۲/۲۷
درجه کیفی: +B
تهیه کننده: نگار عابدینی
توجه
گزارش صرفاً خلاصه ای از آنچه که در کلاس اتفاق افتاده می باشد و برای دانشجویانی آماده گردیده که به هر دلیل نتوانستند در آن جلسه حضور به عمل رسانند. لذا به هیچ عنوان نباید به عنوان جزوه آن جلسه تلقی گردد.
باسمه تعالی
جلسه ی دوازدهم کلاس فناوری اطلاعات در تاریخ ۹۴.۲.۲۷ ازساعت ۱۳ الی ۱۴:۳۰ در سایت دانشگاه برگزار شد.
قبل از شروع کلاس، استاد درباره چگونگی و نحوه ی امتحان با بچه ها صحبت کرد.
استاد گفت که برای امتحان دانشجوها به دو گروه تقسیم می شوند و برگه ای به هر شخص داده می شود که در زمان ۲۰ دقیقه باید به طور کامل شبیه آن برگه را در Word پیاده کنیم و بعد از ۲۰ دقیقه از کلاس خارج می شویم و استاد بعد از ارزیابی نمره ی بچه ها را می دهد.
مبحث این جلسه چگونگی کار با نرم افزار Word :
اولین نکته ای که در برای تایپ کردن حائز اهمیت است این است که برای فارسی تایپ کردن باید راست چین ( Ctrl + R) و برای انگلیسی تایپ کردن چپ چین (Ctrl + L)را انتخاب کرد.
متنی را که تایپ می کنیم، اگر بخواهیم کلمه ی خاصی را بزرگ یا کوچک کنیم، کافیست بر روی آن کلمه کلیک کرد. هنگامی که کلمه مورد نظر آبی رنگ شد، در قسمت بالای صفحه (نوار ابزار) Home در گزینه ی Font با انتخاب گزینه ctrl+>)) کلمه بزرگ و با (ctrl-<) کلمه کوچک می شود.
برای انتخاب رنگ متن نوشته شده باید گزینه (Font Color) و برای عوض کردن پشت نوشته گزینه ی (background) که دارای رنگ محدود میباشد را انتخاب کرد.
*باید توجه داشت که بعضی از رنگ های back ground رنگ اصلی فونت را هم تغییر میدهد.
چندین نکته هم که در جلسه های قبلی در مبحث power point گفته شده است،مثل:عدد گذاری کردن،فاصله ی بین خطوط ، نقطه گذاری ، چپ چین ، وسط چین ، راست چین کردن ، Bold ، Italic ، Underline و…
معادله نویسی:
اگر بخواهیم معادله بنویسیم که اندیس یا توان داشته باشد، کافیست برای توان دار کردن حروف یا عدد در قسمت Font گزینه ی (x۲) subscript و برای اندیس دار کردن در همتن قسمت (x۲) subscript را انتخاب میکنیم.
*نکته : برای گذاشتن علامت تفریق و جمع و یا ادامه ی جمله حتما باید گزینه ی روی عبارت بالا را برداریم و ادامه ی جمله را بنویسیم.
توجه : برای معادله نویسی حتما باید ctrl + l را انتخاب کرد.
ساخت جدول:
برای درست کردن جدول ابتدا باید به قسمت Insert مراجعه کرد وبا انتخاب گزینه ی Table تعداد سطرهای جدول را انتخاب کرده و می توان با حرکت mouse جدول را عریض و طویل کرد. بعد از کامل کردن جدول در قسمت Design با کلیک کردن بر روی Draw table میتوان خانه هایی از جدول را که مهم هستند را علامت گذاری کرد و با Shading قسمت های مورد نظر را رنگی کرد.
ترسیم نمودار:
Insert را زده و بر روی Shapes کلیک کرده و نمودار را با حرکت های Mouse به دلخواه رسم میکنیم.
یک متن انگلیسی تایپ می کنیم مثل it is a book.، با رفتن به قسمت Home و بعد Font و با انتخاب گزینه ی change case می توان تغییراتی در نوشته داد.
گزینه ی اولchange case: با انتخاب این گزینه فقط حرف اول بزرگ میشود.
گزینه ی بعدی lower case: با این گزینه تمامی حروف کوچک می شود.
گزینه ی بعد upper case: همه ی حروف را بزرگ می کند.
نکته :دو مدل ایراد در word مشاهده می شود : ۱)ایرادهای نگارشی ، که سیستم زیر کلمه خط سبز می کشد. ۲)ایرادهای Dictation ، که زیر کلمه خط قرمز کشیده می شود.
با استفاده از page number در قسمت Insert صفحه ها را شماره بندی می توان کرد.
در گزینه ی Insert و بعد در قسمت Text با انتخاب Word Art میتوان به نوشته ها حالت های مختلفی داد.
پاورقی:
غالبا برای اضافه کردن توضیحات برای یک کلمه از پاورقی استفاده میشود.
اضافه کردن پاورقی :
در جلوی کلمه ی مورد نظر References، قسمت Footnotes روی گزینه ی Insert footnotes کلیک میکنیم. پاورقی اگر یک کلمه انگلیسی باشد اصولا در سمت چپ قرار میگیرد.
جا به جا کردن خط پاورقی:
ابتدا از تب View در قسمت Document view حالت نمایش را به Draft تغییر داد.سپس به تب References رفته و از قسمت Footnotes بر روی Show Notes کلیک کنید ، صفحه به دو قسمت تقسیم میشود . در قسمت پایین از منوی باز شونده Footnote Separator انتخاب کنید.
سپس خط جداکننده را انتخاب کنید و با فشردن کلید های Ctrl و Shift راست، به سمت راست انتقال دهید. در آخر هم به تب رفته ودر قسمت Document View حالت نمایش را از Draft به Print layout تغییر دهید.
گزارشات جلسات دیگر درس کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات واحد ۵۵