بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه هشتم: یکشنبه ۹۶/۰۷/۳۰
در امروز اول صبح دانش آموزان گفتند: «خانم ما پارسال ۵ دقیقه سر کلاس، زنگ خواب داشتیم!» معلم محترم پیشنهاد آن ها را با گزینه ی بهتری جایگزین نمودند و گفتند: «ما پارسال ۵ دقیقه زنگ سیب داشتیم! هر کسی سیب داشت، صبح قبل از شروع درس، اجازه داشت سیبش را بخورد تا سرحال شود و بتواند بهتر به درس گوش بدهد». (در روان شناسی تربیت کودک داریم که به جای این که به بچه بگویید نکن، کار دیگری را برای او جایگزین کنید و بگویید این کار را بکن. معلم محترم دقیقاً طبق این اصل روان شناسی تربیت کودک رفتار نمودند و دانش آموزان از این نحوه عملکرد، بسیار استقبال کردند.)
یاد گرفتم معلم باید به خواب آلود بودن دانش آموزان هم توجه داشته باشد و با پیشنهادهایی مثل خوردن میوه آن ها را از خواب آلودگی بیرون بیاورد.
هم چنین یاد گرفتم معلم با توجه به وضعیت دانش آموزان (خواب آلودگی اول صبح و…) درس های مربوطه در امروز را به پیشنهاد خود دانش آموزان می تواند جا به جا کند تا دانش آموزان با نشاط بیشتری مشغول درس خواندن شوند و در نتیجه بهتر درس را یاد بگیرند.
در زنگ ریاضی، با تعریف کردن داستان افرادی که از هواپیمای خود جا مانده بودند، و پرسش از علّت جا ماندن آن ها، ساعت های بعد از ظهر آموزش و تمارین کتاب حل شد و بنده در تصحیح تمارین کمک نمودم.
در زنگ گل نرگس، معلم محترم برای آن که دانش آموزان را از سردرگمی دربیاورد که در این زنگ می خواهیم چه کارهایی انجام دهیم، برنامهی کاری خود را در ابتدای کلاس به صورت مختصر و اجمالی برای دانش آموزان بیان نمودند. سپس با پرسیدن سؤال از دانش آموزان و گرفتن پاسخ از آن ها، درس خود را شروع کردند و با تعریف داستان و نشان دادن عکس هایی به وسیله ی ویدیو پروژکتور و سپس ربط دادن داستان به زندگی روزمرهی ما انسان ها، نکات درس امروز را به دانش آموزان آموزش دادند. درس امروز راجع به کرم ابریشم و پیله بستن او (کنایه از تعلّقات و حجاب های بین انسان و خدا) و رهایی از پیله و پروانه شدن بود.
در زنگ ریاضی، معلم محترم از دانش آموزی که به دیگر دانش آموزان بی ادبی کرده بود، خواست تا از همهی دانش آموزان عذرخواهی کند. او از همه عذرخواهی کرد و به خاطر عذرخواهی کردنش، مورد نوازش معلم قرار گرفت.
کتاب کمک آموزشی «خیلی سبز» برای یادگیری بهتر دانش آموزان در درس علوم در این مدرسه کار میشد. در این جلسه، مبحث جمع آوری اطلاعات توضیح و تمارین آن به صورت گروهی حل شد و بنده در تصحیح تمارین آن کمک نمودم.
در درس مطالعات اجتماعی، تمارین کتاب راجع به خودآگاهی حل شد: چند کار را که می توانم درست و خوب انجام بدهم، چند کار را که دوست دارم یاد بگیرم، چیزهایی که به آن ها علاقه دارم و… . در تصحیح تمارین این درس نیز کمک نمودم.